تاریخچه دانشکده پزشکی

آخرین به روز رسانی شنبه, 13 تیر 1394 05:56

تاریخچه دانشکده پزشکی

اولین پیشنهاد راه اندازی دانشگاه در مشهد در سال 1313 ارایه شده است.در حدود دهه 1320 در محل قبلی ساختمان دانشکده پزشکی(واقع در خیابان دانشگاه روبروی سازمان مرکزی)، مدرسه ای به نام دبستان همت قرار داشت که پس از چندی به آموزشگاه عالی بهداشت تبدیل شد.ابتدا آموزشگاه عالی بهداری در مشهد تاسیس گردید و سپس دانشکده پزشکی مشهد، در دوم آذر ماه سال 1328 توسط مرحوم دکتر زنگنه،وزیر فرهنگ آن زمان رسماً افتتاح شد و با 61 دانشجو، یک نفر دانشیار و هفت معلم حق التدریس و با بودجه اولیه یکصد هزار تومان آغاز به کار کرد.اولین رئیس دانشکده پزشکی مشهد مرحوم دکتر حسین سامی راد بود.پس از دایر شدن دانشکده ادبیات مشهد، به استناد قانون تأسیس دانشگاهها درشهرستانها مبنی بر این که با تشکیل دو دانشکده می توان آن مرکز علمی را دانشگاه نامید، تاسیس دانشگاه مشهد در سال 1335 تحقق پذیرفت. در سال 1365 دانشکده های گروه پزشکی کشور از بدنه وزارت فرهنگ و آموزش عالی جدا شد و توام با وزارت بهداری سابق تحت عنوان « وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی » به کار خود ادامه داد. بدین ترتیب دانشگاه مشهد به دو موسسه مستقل به نامهای «دانشگاه علوم پزشکی مشهد» و « دانشگاه فردوسی مشهد » تقسیم شد.

نگاهی به دانشکده پزشکی

مساحت عرصه کل زمین دانشکده پزشکی54720 مترمربع می باشد که در زیربنایی به مساحت 29424 متر مربع و در 4 طبقه ساخته شده است.

طبقه منهای یک شامل سالن های تشریح،مولاژ ، اتاق دانشجویان ارشد و PHD علو تشریحی و آموزش پزشکی به صورت مجزا ( خانمها و آقایان) ، سم شناسی و انبار می باشد

طبقه همکف شامل گروه علوم تشریح ، گروه انفورماتیک پزشکی ، گروه آموزش پزشکی ، گروه فیزیک پزشکی ، آزمایشگاه بافت ، گروه ژنتیک ، گروه فیزیولوژی، 2 سالن شورا ، تالار امام علی و تالار امام رضا، اتاق اساتید ،واحد بایگانی ،رفاه دانشجویی،نمازخانه، تاسیسات، تلفنخانه و واحد فتوکپی و زیراکس می باشد.همچنین کلاس های 1-6 نیز در طبقه همکف واقع است.

طبقه بعلاوه یک شامل حوزه ریاست ، امور اداری ، گروه های : بیوشیمی ،فارماکولوژی ، معارف ،طب کار و پزشک خانواده،آزمایشگاه های ایمونولوژی ، کلاسIT ، و کلاسهای 6-19 می باشد .

طبقه بعلاوه دو شامل کتابخانه ،( به مساحت مجموعا 1400متر مربع و سالن مطالعه به ظرفیت 124 نفر در قسمت برادران و 126 نفر در قسمت خواهران و واحد سمعی و بصری ) و مرکز کامپیوتر( با ظرفیت 57 ایستگاه کاری در دو قسمت خانمها و آقایان) ، واحد فناوری اطلاعات ، گروه های علوم و فنون نوین ،پزشکی اجتماعی ، تغذیه و انگل شناسی و قارچ شناسی، آزمایشگاه مرکزی و مرکز تحقیقات ژنتیک می باشد.

دانشکده پزشکی دارای 14 کلاس عمومی به ظرفیت مجموعا 950 نفر و دارای دو کلاس تخصصی به ظرفیت 46 نفر و یک کلاس برای آموزشIT به ظرفیت 20 نفر است.

همجنین دارای 2 آمفی تاتر به ظرفیت هرکدام 187 نفر و 2 اتاق شورا میباشد.