مراجعه خودسرانه و غیر ضروری برخی از بیماران کووید 19 به مراکز سی تی اسکن

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

برخی از بیماران کووید 19 بدون مشاهده علائم خاص با مراجعه خودسرانه و غیر ضروری  به مراکز  سی تی اسکن هزینه های مازاد به  حوزه سلامت تحمیل می کنند و از خطرات ناشی از اشعه های تصویر برداری بعنوان تهدید سلامت غافل هستند.

دکتراشرف توانایی ثانی  متخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشکده پزشکی با تاکید بر این نکته که برخی از بیماران مبتلا به کرونا نیازی به خدمات سی تی اسکن ندارند خاطر نشان کرد: برخی از این بیماران بلا فاصله پس از مثبت شدن نتایج آزمایشگاهی یا با مراجعه خود سرانه و یا با اصرار به پزشکان برای اطمینان از میزان درگیری ریه خود تقاضای سی تی اسکن می کنند که این روند باید بصورت جدی کنترل گردد.

وی با بیان این خبر که خوشبختانه در چند روز اخیر شاهد کاهش بار بیماری و کاهش میزان ورودی های بیمارستانها از بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا هستیم اظهار داشت: این پایان راه نیست و هر آن با عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی امکان افزایش میزان موارد مبتلا وجود دارد و مردم عزیز باید از رعایت اصول بهداشتی غفلت نکنند.

دکتر توانایی ادامه داد: در حال حاضردر بیمارستانها با کمبود تخت مواجه نیستیم ولی در عین حال بیماران بدحال بستری در بخش های ویژه بیمارستانی داریم که همه مدافعان سلامت تا آخرین لحظه پیگیر وضعیت سلامت و بهبودی آنان هستند.

این متخصص عفونی ضمن تقدیر از مسئولین حوزه سلامت استان گفت: بطور قطع اجرای واکسیناسیون برای برخی از گروههای پرخطر مصونیت ها و ایمنی هایی را در پی داشته است و یکی از عوامل اثر گذار  دیگر در کاهش موارد بستری و مبتلایان، منع ترددها و اجرای محدودیت های مختلف و تعطیلی مراکز تجمعی نیز بوده است.

دکتر توانایی ادامه داد: بر اساس شرح حالی که از بیماران گرفته می شود و بر اساس تجارب  حاصله در  پیک های مختلف بیماری کرونا می توانیم ادعا کنیم که حدودا 70 درصد عوامل ابتلا ی به کووید 19  ناشی از ارتباطات خانوادگی و دور همی ها بوده است و متاسفانه این روند همچنان مشاهده می گردد.

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به این نکته که برخی از مردم نگرانی های وسواس گونه ای  در زمینه ابتلا به بیماری کرونا  دارند اظهار داشت: برخی از شهروندان به دلیل نگرانی های زیاد متاسفانه بیش از حد از مواد ضد عفونی برای پیشگیری از بیماری استفاده می کنند که استفاده بیش از حد از این مواد موجب حساسیت های پوستی و ریوی برای افراد خواهد شد.

• covid-19