کاهش موارد ابتلا به کرونا دلتا شدید سالمندان بالای ۷۵سال به دلیل واکسیناسیون بموقع در شهر مشهد

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

در پیک پنجم کرونا و بر خلاف پیک های قبلی شاهد کاهش میزان موارد ابتلا به  نوع شدید ومنجربه بستری کرونا دلتا در جمعیت سالمندان بالای ۷۵ سال هستیم که اجرای واکسیناسیون به موقع این قشر عزیز یکی از مهمترین علل کاهش موارد ابتلا به  نوع شدیدکرونای دلتا یا  هندی است.

دکتر رزیتا خداشاهی فوق تخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب که در چند روز اخیر میزان مراجعین دارای علائم کرونا به بیمارستانها افزایش یافته است اظهار داشت: در این پیک بیشتر شاهد ابتلای اقشار مختلفی از مردم خصوصا افراد زیر 50 سال و جوانان  نسبت به سایر گروههای سنی هستیم که لازم است تازمان اجرای واکسیناسیون همگانی، بار دیگر همه مردم با عزمی جدی در راستای پیشگیری و مقابله با همه گیری این ویروس جهش یافته هندی همت خود را به کار بندند.

وی با اشاره به این موضوع که افراد چنانچه هر گونه علائمی نظیر آب ریزش بینی، گلودرد، سر درد، و حساسیت های فصلی و ...را داشته باشند باید سریعا خودرا قرنطینه کنند وازحضوردرجامعه ومحیط های کاری اجتناب کنندخاطر نشان کرد: متاسفانه برخی از افراد با وجود اینکه از 10 روز گذشته دارای علائم ابتلا به کرونا بوده اند با تاخیر به پزشک مراجعه می کنند که قطعا با شناسایی  ودرمان دیرهنگام بیماری  شاهد ابتلای گسترده مردم درسطح جامعه و جهش بیشتر ویروس در سطح جامعه خواهیم بود.

دکتر خداشاهی تاکید کرد: اگر عنوان می کنیم که در این پیک جمعیت مبتلای سالمندی نسبت به سایر پیک ها کمتر است دلیلی بر عدم ابتلای این جمعیت نیست بلکه نشان دهنده اثرمثبت واکسیناسیون دراین بازه سنی میباشد که باعث پیشگیری ازایجاد کرونا شدید ومنجربه بستری دراین سنین شده است.

وی یادآور شد: اجرای  واکسیناسیون کووید از برنامه های مهم حوزه سلامت است و همکاران ما تلاش میکنند تا روند واکسیناسیون در زمان ممکن اجرایی و به سرانجام برسد ولی یکی از مهمترین نکاتی که مردم باید به آن واقف باشند میزان ایمنی زایی ناشی از واکسن  حداقل 2 هفته بعد از تزریق دوز دوم واکسن برای افراد است وتازمان دست یافتن به این هدف اجرای  نکات بهداشتی الزامی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مردم عزیز در خواست کرد: احتیاط کنند و  پرو تکل های بهداشتی را رعایت نمایند و از حضور در مکانهای پر ازدحام خودداری و مراقب سلامتی خود و همنوعانشان باشند.

• covid-19