افزایش چشمگیر میزان ماندگاری بیماران بدحال در بیمارستانها درپیک پنجم کرونا، نسبت به پیک های قبلی

پیک پنجم کرونا یکی از خطرناک ترین اپیدمی های دوران کرونا بود، بطوریکه در این پیک میزان ماندگاری بیماران بدحال در بخش های مراقبت های ویژه و میزان مرگ و میر بیشتر از سایر پیک های این بیماری بوده است.

دکتر مهناز مزدوریان، فوق تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن هشدار این نکته مهم که هنوز از پیک پنجم کرونا خارج نشده ایم به همه هم استانی های عزیز هشدار داد:هر روز شاهد جان باختن تعداد زیادی از هموطنان در سویه دلتا هستیم که لازم است همچنان با جدیت به رعایت دستور العمل ها اهتمام ورزیم.

وی افزود: تجارب مختلف 19 ماه مقابله مستمر  با بحران کرونا به ما آموخته است که کاهش موارد کرونا مقطعی و شکننده است و با هر گونه کاهش موارد بستری و مراجعین سرپایی نباید از رعایت دستور العمل ها و مراقبت های مهم غافل شویم و همه مدافعان سلامت با آماده باش کامل چه در زمان اوج کرونا و چه در زمان کاهش موارد از سلامت مردم صیانت می کنند و در حال ارائه خدمات شبانه روزی  سلامت به هم استانی های عزیز هستند.

فوق تخصص ریه با اشاره به این مطلب که تقریبا با شیبی کند شاهد کاهش موارد ورودی بیماران سرپایی در بیمارستانها هستیم اظهار داشت: در وضعیت اشغال تخت های مراقبت های ویژه هیچ تغییری بوجود نیامده است و همچنان تمامی تخت های مراقبت ویژه در اشغال بیماران بدحال کروناست.

دکتر مزدوریان یاد آور شد: در حال حاضر که در گیر بحران کرونا هستیم خدمات به بیماران غیر کرونایی بطور معمول در حال انجام است و برخی از بخش هایی که در میانه پیک پنجم در اختیار بیماران کرونا قرار گرفته بود با کاهش موارد بستری همچنان در حال ارائه خدمات به بیماران غیر کرونایی است.

وی گفت: با شدت گرفتن واکسیناسیون شاهد کاهش موارد بستری و به تبع ان کاهش موارد مرگ و میر در جامعه خواهیم بود و به همه عزیزانی که واکسن کرونا را دریافت می کنند تاکید می گردد: همچنان دستور العمل ها را رعایت کنند زیرا دریافت هر دو دز واکسن دلیلی بر عدم ابتلاء اولیه و ثانویه به کرونا نیست.

• covid19