تکمیل چرخه واکسیناسیون کووید مادران باردارزمینه ساز پیشگیری از موارد بستری بدحال و مرگ و میر

متاسفانه افزایش میزان موارد بستری و بدحال مادران باردار مبتلا به کرونا در بخش های مراقبت های ویژه در پیک پنجم کرونا تجربه تلخی است که به ما آموخت هر چه سریعتر چرخه واکسیناسیون کووید 19 را برای مادران باردار تکمیل کنیم.

دکتر مهناز برومند رضا زاده، عضو هیات علمی گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار داشت: بر اساس مطالعات و با گذشت زمان و انجام تست ها و مراحل بالینی  تاکنون واکسیناسیون کرونا برای مادران باردار هیچ گونه عوارضی در پی نداشته است.

وی یاد آور شد: متاسفانه و بر اساس گزارش های واصله از سطح مراکز جامع سلامت مشاهده شده است که  برخی از مادران باردار از دریافت واکسن کووید 19 سر  باز زده اند که این امر خطرات جدی برای آنان و جنین آنان در پی خواهد داشت.

دکتر مهناز برومند رضا زاده با اشاره به این نکته مهم که در پیک پنجم کرونا میزان بستری مادران باردار مبتلا به کووید  3 برابر پیک های قبلی کرونا بود اظهار داشت: قطعا واکسیناسیون یکی از عوامل مهم در ارتقای سطح ایمنی مادر و جنین است و به منظور کاهش موارد مرگ و میر مادران و موارد بدحال نیازمند مراقبت های ویژه قبل از شروع احتمالی پیک جدید کرونا باید واکسیناسیون مادران باردار تکمیل گردد.

وی افزود: در حال حاضر خوشبختانه روند واکسیناسیون شدت گرفته است و در صورت شیوع پیک جدیدی از کرونا نباید شاهد تجربیات تلخ پیک های قبلی و همچنین شاهد مرگ و میر مادران باردار باشیم که لازمه این موفقیت اطمینان، همکاری، و پیگیری مادران باردار در زمینه دریافت سریع  واکسیناسیون است.

وی گفت: به منظور ترویج فرهنگ اطلاع رسانی و اهمیت واکسیناسیون و همچنین تشخیص زودرس کووید  خصوصا برای مادران باردار وبیناری با حضور متخصصین گروه زنان و داخلی و معاونت بهداشتی  دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورخه 25  شهریور ماه برگزار خواهد شد که جزئیات آن در قالب گزارش های خبری در پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر خواهد شد.

• covid19