غربالگری های سرطان، موجب کاهش هزینه ها و نتیجه گیری مطلوبتر درمان خواهد شد

مراجعات دوره ای و غربالگری های سرطان موجب تشخیص زودهنگام بیماری و کاهش هزینه ها و اثربخشی بهتر در درمان مبتلایان خواهد شد.

دکتر محمد معینی، استادیار هماتولوژی و آنکولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان این مطلب که غربالگریها یکی از راهکارهای مهم پیشگیری از سرطانها در دنیاست، خاطر نشان کرد: برای 5 نوع از سرطانهای بسیار مهم شامل سرطان پستان، دهانه رحم، پروستات، ریه، و روده بزرگ  غربالگری های دوره های صورت میگیرد که قطعا توجه مردم به غربالگری سرطانها در کاهش بیماری و مرگ و میرهای ناشی از سرطان نقش عمده ای خواهد داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر اکثر مردم با توجه به سواد سلامت بالا راههای پیشگیری از سرطانها را به خوبی می دانند و غالبا در جنبه هایی از راههای پیشگیری که لازمه آن تغییر عادات و تغییر سبک و شیوه های غذایی است دچار مشکل هستند و به خوبی این موضوع را رعایت نمی کنند.

استادیار هماتولوژی و آنکولوژی  افزود: سیر افزایشی بیمارهای غیر واگیر، علی الخصوص سرطان در دنیا بیداد می کند که علت عمده ان نیز تغییر سبک زندگی است که بصورت مدرن و سبک جدید در زندگی ها وارد شده است.

دکتر معینی یاد آور شد: اگر مردم عزیز ورزش های هوازی و تغذیه سالم و رژیم های غذایی مناسب و با کالری استاندارد را در برنامه های زندگی خود داشته باشند بطور قطع در مسیر کاهش بیماریهای غیر واگیر و در صدر آن سرطان گام برداشته اند.

وی به همه مردم توصیه کرد، و از رسانه ها و متخصصین تغذیه در خواست کرد:  مباحث مربوط به کالری شماری و غذاهای با کالری بالا را برای مردم تشریح و ترویج نمایند تا شهروندان عزیز کمتر از غذاهای آماده و فست فودها استفاده نمایند.

دکتر معینی، مصرف دخانیات (سیگار و قلیان)، استرس های بی مورد، خواب کافی (6 ساعت در طول شب) و ایمنی شغلی برای همه کسانی که در محیط کار در مواجهه با عوامل سخت و زیان آور هستند را از دیگر موارد و زمینه های ابتلا به سرطان عنوان کرد.

وی، همچنین با اشاره به شعار هفته سلامت(سلامت ما سلامت سیاره ما) اظهار داشت: همه ما به سهم خودمان با رعایت الگوهای غذایی و تغییر شیوه زندگی و همچنین با ترویج فرهنگ پیشگیری از انواع بیماریها، می توانیم  زمینه ساز ارتقای سلامت خود، خانواده و شهروندان باشیم.