در آینده نزدیک با استفاده از هوش مصنوعی در رادیولوژی، راهبردهای عملیاتی پیشگیری از بیماریهای صعب العلاج تقویت خواهد شد

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

هوش مصنوعی با آنالیز هزاران مولفه و داده و پیدا نمودن ویژگی ها وروابط ریاضی این اطلاعات، با بهره گیری از  روش "یادگیری عمیق"  درصد ابتلای یک مغز به بیماریهایی نظیر  آلزایمر را در آینده  پیش بینی می کند.

دکتر سیروس نکوئی متخصص رادیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان این مطلب که هوش مصنوعی با اتوماتیک سازی بسیار متفاوت است اظهار داشت: هوش مصنوعی با آینده نگری تخصصی از حجم زیادی از داده ها و آنالیز علمی آنها، قابلیت تشخیص فرایندهایی را دارد که انسان قادر به دیدن آن نیست  و با کاربرد ان  در عرصه سلامت موفقیت هایی رقم خورده است که فراتر از دستیابی و تشخیص متخصصین و دانشمندان علوم پزشکی است.

وی ادامه داد: در رشته تخصصی رادیولوژی در حال حاضر وقتی یک  ام آری آی از مغز می گیریم می توانیم اختلالات موجود را مشاهده، تشخیص و شناسایی کنیم ولی با کاربرد هوش مصنوعی با همین ام آر آی، میزان ابتلای احتمالی فرد به بیماریهایی مانند آلزایمر در آینده تشخیص داده خواهد شد و قطعا این فرصت برای همه ما فرهم خواهد بود که راهبردهای پیشگیرانه را عملیاتی و میزان ابتلا به بیماریهای خطرناک و صعب العلاج  را کاهش دهیم.

متخصص رادیولوژی با اشاره به این مطلب که در علم رادیولوژی شاهد دستاوردهای نوینی در سطح دنیا هستیم و لازم است که بصورت مستمر همگام با تحولات بین المللی حیطه تشخیص آشنا باشیم افزود: در گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پروژه های تحقیقاتی در حیطه هوش مصنوعی را شروع کرده ایم و دهها طرح تحقیقاتی در این زمینه در حال تهیه و تدوین است.

دکتر نکوئی با بیان این نکته که در سالهای اخیر در زمینه پزینت های سه بعدی، ساخت پروتزها و مدل های آناتومی و پاتولوژی، ام آر آی کاردیاک و ام آر آی فانکشنال مغز خدمات علمی و پژوهش های کاربردی و عملیاتی ارائه داده ایم افزود: در حال حاضر تمام تلاش ما این است که در راستای ترویج برنامه های تحقیقاتی هوش مصنوعی تمرکز کنیم.

جهت مشاهده گزارش تصویری این خبر اینجا کلیک کنید.