هدف پزشکان از ارجاع بیماران نیازمند خدمات تصویر برداری به مراکز خاص، استفاده از  کیفیت و مهارت متخصصین تصویر برداری است

فوق تخصص رادیولوژی اظهار داشت: گاهی اوقات  در خلال  ارجاع بیماران جهت  خدمات تصویر برداری توسط پزشکان  به مراکز خاص ذهنیت هایی نظیر منافع اقتصادی دو سویه بین پزشکان و تصویر برداران برای بیماران  بوجود می آید،  در حالیکه غالبا این ذهنیت ها صحیح نیست و  هدف پزشکان از معرفی بیماران به مراکز خاص و معتبر تصویر برداری دریافت خدمات تصویر برداری کیفی و استفاده از مهارت و تجربه متخصصین  تصویر بردارای است.

دکتر علی علمداران عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبر نگار وب دا،  با بیان این مطلب که علم رادیولوژی از  زیر شاخه های مختلفی در حیطه ارائه خدمات تشخیصی بر خوردار است گفت: مهارت و انجام خدمات کیفی تصویر برداری یکی از بهترین راههای تشخیص بیماریها و نیل به اهداف نهایی و تعیین مسیر درمان بیماریها برای پزشکان است.

وی افزود: حدود 15 زیر شاخه تخصصی در حیطه تصویر برداری شامل مغز، کودکان، ستون فقرات، گوارش، قلب و ... وجود دارد و همکارانی که بطور مثال در حیطه تصویر برداری مغز فعال هستند قطعا در حیطه تصویر برداری کودکان کمتر ورود می کنند و سعی بر این است که هر متخصصی یک شاخه از رادیولوژی را با مهارت جدی دنبال کنند.

وی با تاکید بر این نکته که بیماران از انجام خدمات تشخیصی ام آر آی و سونو گرافی هیچ واهمه ای نداشته باشند، افزود:  میزان اشعه این دو خدمت قابل چشم پوشی و  تاثیر گذار بر سلامت آنان نیست.

دکتر علمداران ضمن تشریح میزان خطرات ناشی از شعه سی تی اسکن به همکاران عزیز و همه پزشکان توصیه کرد: در درخواست های ارسالی بیماران برای خدمات سی تی اسکن جانب احتیاط را رعایت کنند و هزینه فایده این خدمت تصویر برداری را با توجه به مضرات اشعه آن در نظر بگیرند.

لازم به ذکر است: نوشیدن مایعات فراوان بعد از انجام خدمات تصویر برداری به کاهش عوارض ناخواسته کمک می کند.

• تاریخ شفاهی