دانشکده پزشکی

استفاده از هرگونه مکمل و رژیم های غذایی باید با مشورت متخصص صورت گیرد

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

استفاده از هرگونه رژیم و مکمل باید با مشورت متخصص صورت گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، دکتر صفریان در حاشیه برگزاری همایش بین‌المللی تغذیه بالینی ایران با اشاره به اینکه مکمل های غذایی که برای رفع چاقی استفاده میشوند گرچه در  شکل و فرمت کپسول و قرص و دارو هستند عموما دارو نیستند و نظارت جهانی دارویی روی آنها انجام نمیشود و علیرغم ایجاد کاهش وزن باعث ایجاد عوارض جدی به خصوص در مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی یا مشکلاتی از این قبیل خواهد شد.

دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اگر کسی از این مکمل ها استفاده می کند حتما باید همراه با رژیم و ورزش باشد اظهار کردند این قبیل مکمل ها نباید طولانی مدت استفاده شوند و حتما باید با متخصص تغذیه مشورت کرد.

دکتر مهدی زاده نیز در مورد استراتژی های رژیمی اظهار کردند: رژیم های علمی رژیم های محدودی هستند و انواع رژیم هایی که  در اینترنت و فضای مجازی به عنوان رژیم های  جدید و کانادایی و یا اسامی مختلف وجود دارند هیچ کدام تایید علمی ندارند و نه تنها قادر به کنترل چاقی نیستند بلکه موجب ایجاد عوارض جدی در فرد خواهند شد بنابراین درواقع داشتن برنامه و رژیم غذایی باید به صورت علمی و دقیق صورت بگیرد.

وی در ادامه افزود مصرف داروهای کاهش اشتها باید تحت نظارت پزشک انجام شود و بیمار تحت نظر باشد حتی جدیدترین داروی کاهش اشتها که مورد تایید FDA نیز قرار گرفته برای همه بیمارها قابل تجویز نمیباشد و شخص باید به طور مکرر توسط متخصص تغذیه پایش شود تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

سومین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران  با حضور اندیشمندان و صاحبنظرانی از کشورهای اروپایی و آسیایی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محورهای تغذیه در بیماران با شرایط بحرانی (بیماران بستری در ICU)؛رژیمهای غذایی ویژه و بیماریها (شامل رژیمهای کتوژنیک، بدون گلوتن و Low FODMAP)؛روزه و سلامت؛تغذیه در کاشکسی و سارکوپنی؛چاقی و درمان آن؛کترینگ بیمارستانی؛اعتباربخشی آموزشی و ارزیابی گروههای تغذیه دانشگاههای کشور؛شرایط مرجعیت علوم تغذیه در منطقه و آمایش سرزمینی تغذیه بیمارستانی طی روزهای ۲۸ الی ۳۰ بهمن در حال برگزاری است.