دانشکده پزشکی

نقش باکتری ها در بروز بیماریهای گوارشی و فساد شیمیایی غذایی

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

متخصص صنایع غذایی و عضو هیأت علمی گروه تغذیه ضمن تاکید بر تهیه مواد غذایی سالم از فروشگاههای معتبر، اظهار داشت؛  طرز تهیه و تولید مواد غذایی و رعایت شیوه های بهداشتی از اصول بسیار مهمی است که می تواند تضمین کننده سلامت مردم باشد. 

دکتر اسما افشاری با بیان اینکه با اندکی سهل انگاری در کارگاههای پخت شیرینی و تولید کننده مواد غذایی و عدم رعایت اصول بهداشتی می تواند با تزریق باکتری ها مواد  غذایی  را آلوده و باعث انواع بیماری های گوارشی  شود،و جمعیت زیادی را مبتلا نمایند و  علاوه بر آن همین با کتریها  بدنبال فعالیت آنزیمی ، در فساد شیمیایی غذا نیز نقش دارند.

وی افزود؛  در ماه رمضان عرضـه ، تهیه و توزیع مواد غذایی با دســـــت‌های آلوده از اصلی‌ترین علل آلودگی میکروبی مواد غـــذایی می‌باشد.

گرچه آلودگی میکروبی با حرارت از بین می رود، ولی آلودگی ثانویه مانند دست آلوده فروشنده، نگهداری  مواد غذایی در معرض هوا، گرد و غبار و حشراتی نظیر مگس آن را مجددا آلوده  می‌کند.


متخصص صنایع غذایی توصیه کرد؛  در تهیه مواد غذایی بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر، حلوا شکری و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مشابه به سالم بودن بسته، تاییدیه سازمان غذا و دارو و تاریخ تولید و انقضا باید توجه جدی  شود. 

مطالعات نشان می‌دهند که زولبيا و باميه هاي موجود در برخی از قنادي ها،  پر اكسيد بيشتر از حد مجاز دارند که بدلیل استفاده مکرر از روغن و دمای بالا در حین طبخ و نگه داری آن  می باشد لذا،  پر اكسید  عوارض زیانباری بر روی سلامت افراد نظیر تصلب شرایین و سرطانزایی و … دارد و  بنابراین ترجیــــحاً  زولبیا و بامیه را از مراکز پرفروش  که از روغن سالم استفاده می کنند باید خریداری نماییم.