کنترل قند خون و پیشگیری از عوارض جدی دیابت نوع ۲ امکانپذیر است، مشروط بر اینکه سبک زندگی به ویژه الگوی غذایی اصلاح شود.
دکتر زهرا خراسانچی، استادیار گروه علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد
هیات علمی گروه تغذیه گفت؛
پایه ترین اصل تغذیه برای افراد دیابتی یا پرخطر، مصرف منظم وعده های غذایی بدون حذف هیچ وعده ای است.
وی توصیه کرد؛ که منابع کربوهیدرات باید از نوع پیچیده و غنی از فیبر باشد: غلات کامل، حبوبات، سبزیجات و میوه های تازه را جایگزین نان و برنج سفید، نوشابه، آبمیوه های صنعتی و شیرینی جات کنید.
بر این اساس هر بشقاب غذایی سالم باید شامل ۵۰٪ سبزیجات تازه یا پخته، ۲۵٪ پروتئین های سالم (مانند مرغ بدون پوست، ماهی، تخم مرغ و حبوبات) و ۲۵٪ کربوهیدرات سالم (مانند نان سبوس دار) باشد.
وی ادامه داد؛ افزایش مصرف فیبر، استفاده از چربی های سالم (روغن زیتون، مغزها، دانه ها و ماهی های چرب) و کاهش چربی های اشباع و ترانس از دیگر اصول کلیدی است.
دکتر خراسانچی همچنین بر انتخاب میان وعده های مناسب مانند مغزها، ماست کم چرب و میوه های کامل (نه آبمیوه)، جایگزینی نوشیدنی های شیرین با آب یا دمنوش های بدون قند، و کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده و فست فود تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد؛ که روش های پخت سالم مانند بخارپز، آب پز و کبابی باید جایگزین سرخ کردن شوند و به دلیل شیوع فشار خون بالا در بیماران دیابتی، کاهش نمک نیز ضروری است.
وی بر همراهی فعالیت بدنی منظم با رژیم غذایی صحیح تأکید کرد و گفت: فزایش حساسیت بدن به انسولین، کنترل اندازه وعده ها و پرهیز از پرخوری، ستون های اصلی مدیریت مؤثر دیابت هستند.
- بازدید: 25

