دانشکده پزشکی

کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند، بهره‌ هوشی بالاتری دارند.

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 


تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان شش‌ماهگی و ادامه آن همراه با غذای کمکی تا ۲ سالگی، برای رشد، ایمنی و تکامل کودک ضروری است.

دکتر زهرا دهنوی، استادیار گروه تغذیه با بیان اینکه؛ متأسفانه تبلیغات نادرست برای جایگزین‌های شیر مادر، یکی از موانع اصلی در افزایش میزان و مدت شیردهی در جهان است، اظهار داشت؛
شیر مادر به‌طور کامل و متناسب با نیازهای کودک، علاوه بر تامین، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین‌ها و املاح  در شش ماه اول زندگی، تمام انرژی و مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را نیز تأمین می‌کند و در نیمه دوم سال اول نیز نیمی از نیازهای تغذیه‌ای کودک و در سال دوم تا یک‌سوم نیازهای او را فراهم می‌سازد.

وی افزود؛  وجود آنتی‌بادی‌ها، آنزیم‌ها، و فاکتورهای ضدالتهابی در شیر مادر، نوزاد را در برابر عفونت‌های تنفسی، گوارشی، و بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند و احتمال ابتلا به چاقی، دیابت نوع ۲، آسم و آلرژی را در دوران بزرگسالی کاهش می‌دهد.

استادیار گروه تغذیه افزود؛
• کاهش خطر سرطان سینه و تخمدان
• کاهش خطر پوکی استخوان در سنین بالا
• بازگشت سریع‌تر رحم به حالت اولیه
• تقویت پیوند عاطفی بین مادر و کودک
• کمک به کاهش وزن پس از زایمان

از مزایای تغذیه با شیر مادر است و مطالعات متعدد نشان داده‌اند کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده‌اند، بهره‌ هوشی بالاتری دارند.

امروزه آموزش مشاوره شیردهی و
آموزش‌های مداوم و عملی در زمینه تکنیک‌های شیردهی، وضعیت درست مادر و نوزاد، و رفع مشکلات شیر دهی از مهمترین راهبردهای کمک به ترویج فرهنگ شیر مادر است.


روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد
ابوالفضل امتحانی