تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان ششماهگی و ادامه آن همراه با غذای کمکی تا ۲ سالگی، برای رشد، ایمنی و تکامل کودک ضروری است.
دکتر زهرا دهنوی، استادیار گروه تغذیه با بیان اینکه؛ متأسفانه تبلیغات نادرست برای جایگزینهای شیر مادر، یکی از موانع اصلی در افزایش میزان و مدت شیردهی در جهان است، اظهار داشت؛
شیر مادر بهطور کامل و متناسب با نیازهای کودک، علاوه بر تامین، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامینها و املاح در شش ماه اول زندگی، تمام انرژی و مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را نیز تأمین میکند و در نیمه دوم سال اول نیز نیمی از نیازهای تغذیهای کودک و در سال دوم تا یکسوم نیازهای او را فراهم میسازد.
وی افزود؛ وجود آنتیبادیها، آنزیمها، و فاکتورهای ضدالتهابی در شیر مادر، نوزاد را در برابر عفونتهای تنفسی، گوارشی، و بیماریهای مزمن محافظت میکند و احتمال ابتلا به چاقی، دیابت نوع ۲، آسم و آلرژی را در دوران بزرگسالی کاهش میدهد.
استادیار گروه تغذیه افزود؛
• کاهش خطر سرطان سینه و تخمدان
• کاهش خطر پوکی استخوان در سنین بالا
• بازگشت سریعتر رحم به حالت اولیه
• تقویت پیوند عاطفی بین مادر و کودک
• کمک به کاهش وزن پس از زایمان
از مزایای تغذیه با شیر مادر است و مطالعات متعدد نشان دادهاند کودکانی که با شیر مادر تغذیه شدهاند، بهره هوشی بالاتری دارند.
امروزه آموزش مشاوره شیردهی و
آموزشهای مداوم و عملی در زمینه تکنیکهای شیردهی، وضعیت درست مادر و نوزاد، و رفع مشکلات شیر دهی از مهمترین راهبردهای کمک به ترویج فرهنگ شیر مادر است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد
ابوالفضل امتحانی
- بازدید: 27