تغذیه با شیر مادر در کاهش مرگ و میر، رشد و تکامل، سلامت روان و و داشتن اعتماد به نفس موثر است
دکتر اشرف محمد زاده فوق تخصص نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه، مواد ایمنی ذخیره شده در شیر مادر در پیشگیری از بیماریهای گوارشی و تنفسی، سرطانها بیماریهای متابولیک در بزرگسالی و پیشگیری از سرطانها و سکته های قلبی و مغزی موثر است اظهار داشت:
روز جهانی شیر مادر هشداری است، که تنها ترین غذای کودکان شیر مادر است و تا پایان 6 ماه نوزاد باید از شیر مادر و تا 2 سالگی با همراه غذای کمکی باید از شیر مادر استفاده گردد.
وی افزود: اگر در هفته اول جریان شیر مادر بصورت مطلوبی برقرار نیست نوزادان هم به شیر کمی نیاز دارند، لذا تولید شیر مادر در روزهای اول حدود 25 سی سی است و در بازه های زمانی مختلف کودک باید بصورت مرتب از شیر مادر تغذیه گردد.
دکتر محمد زاده یاد آور شد: پستان مادر مخزن شیر نیست و در واقع تولید کننده شیر است و شیر مادر علاوه بر پیشگیری از کلیه بیماریها از 25 برابر بیماریهای گوارشی و 5 برابر بیماریهای تنفسی پیشگیری می کند و مقوله های مرتبط و تخصصی و فواید شیر مادر باید در سطح وسیعی آموزش داده شود.